test

Opinie o dr Irena Kaczmarek-Szrajber pediatra, pulmonolog Centrum Diagnostyki Medycznej MEDIX, Wrocław, pl. Hirszfelda 17

Korzystałeś z usług dr Irena Kaczmarek-Szrajber pediatra, pulmonolog Centrum Diagnostyki Medycznej MEDIX, Wrocław, pl. Hirszfelda 17? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Aldona
Data: 2015-01-19 19:18

Wizyt: 2647
Komentarzy: 49
Sortowanie: najnowsze najstarsze
użytkownik
19.01.2015 (3 lata temu)
19.01.2015 (3 lata temu)

dr Irena Kaczmarek-Szrajber pediatra, pulmonolog Centrum Diagnostyki Medycznej MEDIX, Wrocław, pl. Hirszfelda 17

Opinia o dr Irena Kaczmarek-Szrajber pediatra, pulmonolog Centrum Diagnostyki Medycznej MEDIX
Wrocław, pl. Hirszfelda 17

U Pani Ireny Kaczmarek-Szrajber uzyskaliśmy szybką i skuteczną pomoc! Pani doktor jest niezwykle dokładna w pracy. Zawsze jesteśmy dobrze przyjmowani. Bardzo dziękujemy.
autor
06.02.2010 (8 lat temu)
06.02.2010 (8 lat temu)
Ciągle się spóźnia, lekceważy oczekujących pacjentów.
autor
29.08.2010 (8 lat temu)
29.08.2010 (8 lat temu)
Pani doktor jest ordynarna i niekompetentna, lekceważy pacjentów i ich rodziców
autor
21.03.2011 (7 lat temu)
21.03.2011 (7 lat temu)
Ten lekarz jest niekompetentny i niepoważny. Wyniki badań kryje i nie mówi pacjentom w jaki sposób oraz jaką metodą będą leczeni. Przy pacjentach załatwia telefonicznie swoje sprawy, nie każdego pacjenta interesuje,że jej mąż i syn to alkoholik! Ludzie jeżdżą się tam leczyć, a nie patrzyć na nafuczoną minę lekarki. Jest ordynarna i niekompetentna, a pacjentów ma za nic!!
autor
08.07.2011 (7 lat temu)
08.07.2011 (7 lat temu)
niekompetentna, ordynarna. Zleciła podawać dziecku antybiotyk przez okres 8 tygodni bez zlecenia podstawowych badań mikrobiologicznych.
autor
22.03.2012 (6 lat temu)
22.03.2012 (6 lat temu)
Nieprzyjemna,nieuprzejma osoba. Moim skromnym zdaniem Pani doktor minęla się z powolaniem. Kultura i uprzejmość nic nie kosztuje,tego wlaśnie zdecydowanie powinna sie ta kobieta nauczyć!!Jesli chodzi o rzetelnośc i kompetencje tej osoby to tez nie jest ona na wysokim poziomie. Na pewno nie skorzystalabym z mozliwości wizyty odplatnej . Poszukałam innego lekarza. Do Pani doktor na pewno nie wrócę. Odradzam.
autor
04.12.2012 (5 lat temu)
04.12.2012 (5 lat temu)
uwazam ze jest bardzo dobrym lekarzem, przede wszystkim trafnie stawia diagnozy i umie leczyc.
autor
18.12.2012 (5 lat temu)
18.12.2012 (5 lat temu)
Koszmar! Na kilka moich wizyt z dzieckiem, ZAWSZE byla spozniona minimum godzine. Nie uprzedza o spoznieniach i nie przeprasza za nie, gdy w koncu przychodzi. Nie szanuje pacjentow i ich czasu. Jest niesympatyczna, niekomunikatywna, myli sie. Niestety jest jedynym przyjmujacym panstwowo dzieciecym pulmologiem na trerenia Wroclawia. Jesli nie musisz, nie korzystaj z jej watpliwych uslug
autor
09.05.2014 (4 lata temu)
09.05.2014 (4 lata temu)
najgorszy lekarz jakiego widziałem. niestety od dzieci tylko 1 na fundusz. nawet psa bym nie oddal pani doktor, aby go leczyla. nie bada, zleca z trudem badania, które zle interpretuje
użytkownik
13.05.2014 (4 lata temu)
13.05.2014 (4 lata temu)
Odradzam tego lekarza i podpisuję się pod tym obiema rękami.!!!!!!!!!! Bardzo nieuprzejmy, niekulturalny i odpychający człowiek. Kto nie musi, niech lepiej omija tą lekarkę szerokim łukiem. Ja trafiłam do niej z dwumiesięcznym synkiem. Odczyn po szczepieniu na gruźlicę nie podobał się lekarce POZ w naszej przychodni i wysłała nas na Grabiszyńską, aby to sprawdzić i dostać zgodę na kolejne szczepienia. Tylko dlatego trafiliśmy do tej kobiety, gdybym wcześniej przeczytała komentarze na pewno wybrałabym inną placówkę i innego lekarza. Kobieta zachowuje się jakby cały świat i wszyscy ludzie działali jej na nerwy, jest bardzo nieuprzejma. A jej stosunek do dzieci pozostawia wiele do życzenia. Zdanie usłyszane od pani doktor na ostatniej wizycie odnośnie mojego już 3- miesięcznego synka: "niechże Pani w końcu da mu cycka, może przestanie się drzeć" - chyba nie wymaga większego komentarza. Poza tym spóźnia się ( mój rekord czekania na tę lekarkę to godzina czasu) i poza kolejką przyjmuje swoich pacjentów/znajomych/rodzinę.
autor
20.12.2014 (3 lata temu)
20.12.2014 (3 lata temu)
Pani doktor pomogła mi przy dwójce dzieci i jestem jej bardzo wdzięczna. Polecam, pani doktor poświęca dużo czasu a moje dzieci są zdrowe. Dorota
autor
08.01.2015 (3 lata temu)
08.01.2015 (3 lata temu)
Co za bzdurne negatywne opinie, no chyba pisane przez konkurencję!! Ja akurat jestem bardzo szczęśliwa że trafiłam na tak wspaniałego lekarza i człowieka o wielkim sercu. Dr Irena jest godna zaufania i najwyższego polecenia.
autor
13.01.2015 (3 lata temu)
13.01.2015 (3 lata temu)
Bardzo dziękuję dr Irence za pomoc i ludzkie podejście do mojej córci Karolinki, tak bardzo bała się lekarzy - pozdrawiamy Panią dr z CDM Medix na Hirszfelda - Agata G.
autor
15.01.2015 (3 lata temu)
15.01.2015 (3 lata temu)
BARDZO POLECAM GABINET PANI KACZMAREK-SZRAJBER. REWELACJA, JESTEŚMY ZADOWOLENI. WSZYSTKIM BARDZO POLECAM. ZROBIŁĄ NA NAS IMPONUJĄCE WRAŻENIE. JEST B. KOMPETENTNA. POLECAMY
użytkownik
19.01.2015 (3 lata temu)
19.01.2015 (3 lata temu)
PANI IRENKA JEST CUDOWNYM CZŁOWIEKIEM I BARDZO KOMPETENTNYM SPECJALISTĄ DZIWCIĘCYM. POMOGŁA NAM W BARDZO TRUDNEJ SYTUACJI Z NASZYM SYNKIEM. PANI PULMONOLOG JEST NIEZWYKLE SKUTECZNA I SZYBKO DZIAŁA. POLECAM
autor
31.01.2015 (3 lata temu)
31.01.2015 (3 lata temu)
Profesjonalna i bardzo miła Pani Doktor. Nie bardzo rozumiem te negatywne komentarze. Podczas badania wprowadziła przyjazną atmosferę gdzie ani ja ani moje dziecko nie czujemy się zestresowani. Zdecydowanie polecam!
autor
04.02.2015 (3 lata temu)
04.02.2015 (3 lata temu)
Fachowe i rzetelne podejście do stawiania diagnozy. Super podejscie do dzieci. Zdecydowanie rekomenduje wszystkim rodzicom Panią Kaczmarek-Szrajber
autor
09.02.2015 (3 lata temu)
09.02.2015 (3 lata temu)
Super podejście do dziecka. Profesjonalne podejście do problemu. Odpowiada wyczerpująco na każde pytania rodzica. Polecam serdecznie tego pediatrę.
autor
10.02.2015 (3 lata temu)
10.02.2015 (3 lata temu)
Konkretna, sumienna w swojej pracy. Ma bardzo dobre podejście do dzieci i jest bardzo wyrozumiała dla rodziców.
autor
16.02.2015 (3 lata temu)
16.02.2015 (3 lata temu)
Fachowa , kompetentna i autentycznie życzliwa. My jesteśmy b. zadowoleni. Polecamy innym rodzicom.....................
użytkownik
18.02.2015 (3 lata temu)
18.02.2015 (3 lata temu)
Pani dr Kaczmarek-Szrajber to niesamowita troska o pacjenta-dziecko. Dokłada wszelkich starań aby dziecko zdiagnozować i przywrócić do zdrowia. Szalenie dobra w tym co robi.
użytkownik
01.03.2015 (3 lata temu)
01.03.2015 (3 lata temu)
Wzorowy specjalista. Bardzo miła i sympatyczna osoba. Bardzo dobrze nawiązuje kontakt z dzieckiem. Posiada bardzo dużą wiedzę. Dobre podejście do dziecka. Gorąco polecam.
autor
01.03.2015 (3 lata temu)
01.03.2015 (3 lata temu)
Zgadzam się , pani Irena z Medixu jest specjalistą z prawdziwego zdarzenia. Z synem wcześniej chodziliśmy do innego pulmonologa i efekty były mizerne. Mój syn uwielbia ją i czeka na następne wizyty.
autor
04.03.2015 (3 lata temu)
04.03.2015 (3 lata temu)
.......zawsze znajdą się jacyś zgorzkniali ludzie. Pani doktor Irena to super człowiek i lekarz.Ja tam jestem w pełni zadowolona.
użytkownik
07.03.2015 (3 lata temu)
07.03.2015 (3 lata temu)
Bardzo wiele zawdzięczam pani doktor I. Kaczmarek-Szrajber, pomogła zdiagnozować chorobę synka. Cenię doktor za to że potrafi słuchać rodziców co mają do powiedzenia. Doceniam to. Ja osobiście chodzę z dzieckiem co Centrum Diagnostyki Medix na hirszfelda. Polecam
autor
08.04.2015 (3 lata temu)
08.04.2015 (3 lata temu)
Gorąco polecam DOKTOR Kaczmarek-Szrajber!!! Cudowna, ciepła , z ogromnym poczuciem humoru. Rewelacyjny człowiek, przez całe życie nie spotkałam lekarza z tak cudownym podejściem do dzieci !!!!!!!!!
użytkownik
18.05.2015 (3 lata temu)
18.05.2015 (3 lata temu)
Odradzam, ten osobnik nie zasługuje na miano lekarza, podejście do dziecka jak esesman, zero kompetencji, każdy pacjent jest jej zdaniem chory i trzeba wszystkich leczyć, dla wszystkich ma jednakową receptę. Bardzo zimna kobieta,nawet nie zbadała i już gotowa recept, powikłania po zbędnych lekach omal nie zniszczyły wątroby mojej najmłodszej córki, zalecił małej dziewczynce identyczną dawkę jak osiemnastoletniemu osilkowi. Skandal, zastanawiam się jak ona może patrzeć w lustro.
użytkownik
23.05.2015 (3 lata temu)
23.05.2015 (3 lata temu)
JEŻELI KTOŚ WYPOWIADA SIĘ ŹLE O PANI DOKTOR KACZMAREK-SZRAJBER TO CHYBA NIGDY NIE BYŁ UNIEJ. JA BYWAM CZĘSTO Z SYNKIEM I POWIEM WAM ŻE NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻADNEGO INNEGO PEDIATRY, KTÓREMU MOGŁABYM POWIERZYĆ ZDROWIE SWOJEGO DZIECKA. !!!
użytkownik
09.08.2015 (3 lata temu)
09.08.2015 (3 lata temu)
Bardzo profesjonalny specjalista. Jestem zachwycona . Wspaniała atmosfera oraz sprawdzony sprzęt , a do tego bardzo wykształcony lekarz. Bardzo serdecznie polecamn !!!
użytkownik
01.12.2015 (2 lata temu)
01.12.2015 (2 lata temu)
Do gabinetu Doktor Ireny chodzę z córką. Terapia u dr Ireny jest w pełni zadowalająca i widać efekty. Szkoda tylko że od razu nie poszłam do Pani Doktor z Medixu , kilka złotych zaoszczędziłabym w portfelu.
autor
15.12.2015 (2 lata temu)
15.12.2015 (2 lata temu)
Dr Irena Kaczmarek-Szrajber jest nie tylko dobra lekarką ale i uczciwa osobą. Jako stali pacjenci możemy spokojnei polecic dr Irenkę.
autor
23.12.2015 (2 lata temu)
23.12.2015 (2 lata temu)
Pozytywna opinia,leczenie w normalnych cenach ,wspaniale podejście do mojego dziecka jesteśmy obie zadowolone.wspaniała współpraca.
autor
04.01.2016 (2 lata temu)
04.01.2016 (2 lata temu)
Wyjątkowo delikatne traktowanie zestresowanego pacjenta. Bardzo jesteśmy zadowoleni. Leczymy u Pani Irenki córkę od 2 lat. Wszystkim polecam.
autor
17.01.2016 (2 lata temu)
17.01.2016 (2 lata temu)
Witam ,po kilku wizytach wystawiam opinię pozytywną . Moje dzieciaki nie mogą się doczekać wizyty u Pani dokor , co w gruncie rzeczy dziwi że tak polubiły chodzenie do lekarza:)
użytkownik
04.02.2016 (2 lata temu)
04.02.2016 (2 lata temu)
Moje dziecko jest pacjentem pani Dr Ireny od 5 lat i stwierdzam, że poziom i zakres Jej usług ciągle wzrasta. Pani doktor mimo ogromnego doświadczenia cały czas doskonali swoje umiejętności ! Polecilam ten gabinet moim znajomym i wszyscy są bardzo zadowoleni !
użytkownik
14.02.2016 (2 lata temu)
14.02.2016 (2 lata temu)
Bardzo chwale sobie podejście pani Dr. do dzieci. Po prostu ma dobre podejście , a odwiedzam ją od kilku lat z dzieckiem. Nie wyobrażam sobie wizyty z dzieckiem u innego pediatry.
użytkownik
05.03.2016 (2 lata temu)
05.03.2016 (2 lata temu)
Byłam u Niej w CMedycznym Medix – oceniam że dziecko jest profesjonalnie leczone i jakość usług oceniam bardzo wysoko. Zdecydowanie polecam ! Gabrysia M.
użytkownik
16.04.2016 (2 lata temu)
16.04.2016 (2 lata temu)
Lekarz bardzo konkretny odpowiedzialny , odpowiada cierpliwie na wszystkie pytania. Jej szybka reakcja i leczenie postawiły nam dziecko szybko na nogi.
użytkownik
03.07.2016 (2 lata temu)
03.07.2016 (2 lata temu)
uważam że to jeden z najlepszych lekarzy we Wrocławiu... miła i odpowiada konkretnie na pytania polecam w 100% z doskonałym skutkiem walczyła o naszego malucha 
użytkownik
21.10.2016 (2 lata temu)
21.10.2016 (2 lata temu)
Można by dużo się rozpisywać w samych superlatywach oczywiście.Bardzo profesjonalny i rzetelny lekarz godny polecenia. Jestem zadowolona z opieki pani doktor
użytkownik
20.11.2016 (2 lata temu)
20.11.2016 (2 lata temu)
Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Pani doktor godna polecenia. Otrzymałam rzetelną odpowiedź na każde moje pytanie.
użytkownik
08.04.2017 (rok temu)
08.04.2017 (rok temu)
Od razu widać, że Pani Irena ma ogromne doświadczenie w zawodzie. Podchodzi do pacjenta bardzo profesjonalnie i delikatnie, wszystko dokładnie tłumaczy. Osobiście bardzo nam pomogła, polecam każdemu!
użytkownik
08.04.2017 (rok temu)
08.04.2017 (rok temu)
Bardzo,Bardzo Polecam Panią Doktor. moja pierwsza wizyta. Pani doktor jest bardzo miła osoba wizyta przebiegła w miłej atmosferze badanie zostało wykonane delikatnie wszytko było dokładnie tłumaczone. POLECAM :)
użytkownik
23.05.2017 (rok temu)
23.05.2017 (rok temu)
Pani doktor jest bardzo miłym, kompetentnym, życzliwym i profesjonalnym lekarzem.Bardzo rzeczowo i racjonalnie podchodzi do pacjentów. Wizyta przebiega bez pośpiechu, co pozwoliło na poruszenie wszystkich nurtujących problemów. Pani dr odpowiada rzeczowo i wyczerpująco. Jestem bardzo zadowolona.
użytkownik
23.05.2017 (rok temu)
23.05.2017 (rok temu)
Najlepszy pediatra jakiego spotkałam,wspaniały specjalista , zawsze kompetentna, bardzo pomocna w każdym problemie,profesjonalizm, zrozumienie, dziękuję serdecznie!
użytkownik
13.08.2017 (rok temu)
13.08.2017 (rok temu)
Pani Doktor szczegółowo przebadała dziecko, zleciła dodatkowe badania. Podeszła do nas i do dziecka w sposób profesjonalny, nie bagatelizując żadnych zgłaszanych dolegliwości i objawów.
użytkownik
23 cze (4 miesiące temu)
23 cze (4 miesiące temu)
Bardzo polecam Panią Doktor. Leczyłam u niej moje dzieci. Leczenie zawsze przynosiło ulgę i czuły się bardzo dobrze. Polecam z całego serca. Pozdrawiam - Agnieszka.
użytkownik
7 lip (4 miesiące temu)
7 lip (4 miesiące temu)
Wizyta odbyła się dzisiaj i jestem mile zaskoczona- dziękuję za rzetelna diagnozę -widac doswiadczenie i to są podziękowania dla Pani Doktor Kaczmarek-Szrajber .
użytkownik
22 wrz (miesiąc temu)
22 wrz (miesiąc temu)
Pani doktor rzeczowa kompetentna bardzo dobrze znająca swoją profesję, rozwiązuje nawet bardzo trudne przypadki, bardzo miła.Polecam wszystkim potrzebującym konsultacji

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najlepszyfachowiec.pl | regulamin