test

Opinie o Olszok Iwona, dr nauk med. internista, Racibórz, Wojska Polskiego 11c

Korzystałeś z usług Olszok Iwona, dr nauk med. internista, Racibórz, Wojska Polskiego 11c ? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Gość
Data: 2009-01-01 21:24

Wizyt: 11447
Komentarzy: 13
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
01.01.2009 (9 lat temu)
01.01.2009 (9 lat temu)

Olszok Iwona, dr nauk med. internista, Racibórz, Wojska Polskiego 11c

Opinia o Olszok Iwona, dr nauk med. internista
Racibórz, Wojska Polskiego 11c

Dobra w diagnozie, zna się na fachu, chce pomóc pacjentowi. Wykryła u mnie rzadką chorobę wątroby, zespół Gilberta, robiąc biopsję wątroby - nic nie bolało, nie było powikłań. Byłam i prywatnie, i "z kasy", traktowała pacjentów jednakowo (tych w szpitalu i tych prywatnych). W obyciu jest trochę szorstka, jakby "smutna", ale nie brakuje jej kompetencji. Polecam!
autor
01.04.2009 (9 lat temu)
01.04.2009 (9 lat temu)
Bardzo dobra lekarka, konkretna, trafnie stawia diagnozę. Przepisane leki szybko działają, takżę choroba znika jak ręką odjął.
autor
04.10.2009 (9 lat temu)
04.10.2009 (9 lat temu)
Lekarz z powołania,mało jest takich lekarzy oddanych pacjętowi.Polecam.
autor
12.10.2009 (9 lat temu)
12.10.2009 (9 lat temu)
+ Rzeczowa, kompetentna.
- nieco oschła.
autor
15.01.2010 (8 lat temu)
15.01.2010 (8 lat temu)
Byłem u Pani doktor dwa razy, pierwsza wizyta 50zł, przyniosłem wyniki na podstawie których przepisała mi lek ziołowy na wątrobę, dostępny bez recepty i kazała przyjść z nowymi wynikami za miesiąc. Druga wizyta 70zł, wyniki bez zmian i zalecenia również bez zmian. Zrezygnowałem, gdyż szkoda pieniędzy za przepisanie leku dostępnego bez recepty.
autor
16.02.2011 (7 lat temu)
16.02.2011 (7 lat temu)
bardzo dobry lekarz i sumiennie wykonuje swoja prace
autor
09.04.2012 (6 lat temu)
09.04.2012 (6 lat temu)
Byłem u pani doktor Iwony Olszok dwa razy z synem. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Przeprowadziła kompleksowe badanie wątroby. Normalnie by była potrzebna biopsja wątroby ale od jakiegoś czasu jest nowa alternatywna metoda, która się nazywa Fibroscan. Pani doktor ma w gabinecie takie super urządzonko, które beboleśnie, podobnie jak USG bada wątrobę. Samo badanie nie było tanie (ok 300 zł) ale żadnego bólu i powikłań po biopsji. Polecam ten sposób badania wątroby i to na miejscu, na Śląsku w Raciborzu.
użytkownik
17.01.2014 (4 lata temu)
17.01.2014 (4 lata temu)
Brak zainteresowania pacjentem.
Dziwne praktyki dotyczące przyjmowania na oddział szpitalny tzn decyduje o tym telefonicznie Pani Ordynator do której można dzwonić i 2 tygodnie.
Ulubionym miejscem spotkań tej Pani jest gabinet prywatny. Nie polecam !!!
użytkownik
21.08.2014 (4 lata temu)
21.08.2014 (4 lata temu)
Bardzo dobry lekarz któremu zależy na pacjencie i zna się na tym czym się zajmuje .
Lekarz godny polecenia
użytkownik
02.05.2015 (3 lata temu)
02.05.2015 (3 lata temu)
Pani doktor, mimo ze to jej specjalizacja, nie potrafi rozpoznac choroby pasozytniczej. Polecil mi ja inny lekarz, ktory ta chorobe u mnie rozpoznal (pediatra), gdyz on nie mial doswiadczenia w leczeniu z tego doroslych. Pani Doktor mimo iz powiedzialam jej wprost co mi dolega i przez co cierpie od roku (objawy ksiazkowe) z kilku juz zlych morfologii nic nie umiala wywnioskowac i twierdzila ze to jelito drazliwe, a moze zoltaczka. Gdy powiedzialam, ze leki na jelito mi nie pomagaja, a na pasozyty daja ulge, ze nie zaplace za wizyte i nie chce jej recepty, bo wystawila zla diagnoze, zaczela wrzeszczec ze mam jej dac te sto zloty, ze sie naczytalam w internecie o pasozytach i ze mam cos z glowa... Nie interesowalo jej w ogole to co mowie i aby mnie wyleczyc, a tylko te 100zl! Dzis lecze sie u parazytologa w Warszawie Dr.O., ktory od razu wdrozyl mi leczenie na podstawie samych objawow i morfologii, po ktorych nie mial watpliwosci co mi jest. Badania zrobilam sama dla siebie i wyszly faktycznie pasozyty. Wstyd, ze ta Pani jest ordynatorem na oddziale zakaznym i wspolczuje ludziom bedacym pod jej opieka... Zero godnosci, empatii i doswiadczenia w leczeniu tak popularnego schorzenia (czego ludzie nie sa swiadomi, bo wmawia sie im inne choroby, m.in. wlasnie jelito drazliwe).
użytkownik
12.06.2015 (3 lata temu)
12.06.2015 (3 lata temu)
No cóż pytanie do Dziewczyna - moglabys zdradzić co to za choroba pasożytnicza cię męczyła? Jestem bardzo ciekawy bosam cierpiałem na ToksoKaroze nie mylić z ToksoPlazmozą :) Panią doktor poleciła mi doktor Małgorzata Dziedzic - miałem się leczyć z tego schorzenia w warunkach szpitalnych pod opieką pani O. niestety sposób w jaki zostałem potraktowany w rozmowie telefonicznej zakrawał na skandal: zero uprzejmości ba to była arogancja do tego odmówiła leczenia ToksoKarozy w warunkach szpitalnych. Powiedziała , że T leczy się w domu co jest bzdurą bo na początku leczenia występuje Reakcja Jarischa-Herxheimera od postaci łagodnej do ciężkiej... Słyszałem, że pani O. specjalizuje się tylko w leczeniu boleriozy i zasadniczo tylko na tym się koncentruje... inne choroby zakaźne do których zalicza się też przecież choroby pasożytnicze ją w ogóle nie interesują... a kultura osobista i empatia w rozmowie przez telefon zero.
autor
21.02.2016 (2 lata temu)
21.02.2016 (2 lata temu)
P. dr nastawiona na kasę...np. fibroscan, na który dostała dofinansowanie z NFZ stoi w prywatnym gabinecie. W innych oddziałach w Polsce takie urządzenia są własnością oddziałów szpitalnych i badania wykonywane są za darmo. Po zakończeniu leczenia zleca wizyty tylko w gabinecie prywatnym...
użytkownik
27 wrz (20 dni temu)
27 wrz (20 dni temu)
Niestety mi pani dr nie pomogła przez ponad rok leczenia, nie zdiagnozowała odpowiedniej choroby mimo iż wiele osób polecało ją jako dobrego lekarza od chorób wątroby, przepisywała leki: Hepamerz 3000 i po miesiącu kazała brać essentiale forte, wyniki coraz gorsze, samopoczucie też, a objawy sie nasilały-mówiła tylko że w leczeniu trzeba dużo czasu i cierpliwości, badania mimo że wyszły negatywne to kazała je powtarzać w innym laboratorium-upierała sie żeby tylko robić te Asma, Ana i Ama. W tym szumnym fibroscanie tez wyszło M2 czyli w skali 0-4 to połowa drogi do marskośći wątroby. Mówiłem że od półtora roku odkąd zaczeły sie objawy nie wypiłem ani kropli alkoholu i że ogólnie mało piję-jedynie okazjonalnie. Aaa i wszystkie wyniki wirusowe ujemne-zlecił mi je poprzedni lekarz z Rybnika-który też przez rok nie znalazł przyczyny chorej wątroby: hbs, hcv, pasożyty w kale, lambia, eia, helicobacter, mononukleoza. Myślę że jeśli przyjdzie się już z diagnozą to pokieruje leczeniem odpowiednio (dotyczy żółtaczek i chórób zakaźnych). W innym razie leczenie trwa ale nie wiadomo jakiej choroby... W obyciu wydaje sie bardzo pewna siebie i swojej wiedzy. Mimo iż podpowiedziałem jej pytając czy nie może to być przyczyną zlekceważyła to upierając sie przy swoim. Niestety nie polecam

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najlepszyfachowiec.pl | regulamin