test

Opinie o Promyk Słońca publiczne przedszkole integracyjne, Wrocław, Swobodna 8a

Korzystałeś z usług Promyk Słońca publiczne przedszkole integracyjne, Wrocław, Swobodna 8a? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): aneta
Data: 2011-10-07 09:57

Wizyt: 16757
Komentarzy: 8
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
07.10.2011 (5 lat temu)
07.10.2011 (5 lat temu)

Promyk Słońca publiczne przedszkole integracyjne, Wrocław, Swobodna 8a

Opinia o Promyk Słońca publiczne przedszkole integracyjne
Wrocław, Swobodna 8a

Bardzo dużo dzieci, w tym niepełnosprawnych, bardzo mało personelu, dzieci zwyczajnie są zaniedbywane. Nie ma komu wyprowadzić dziecko niepełnosprawne do toalety bo jest tylko jeden opiekun przez kilka godzin. Skandal. Nieodpowiednia kadra do takiego specyficznego przedszkola dzieci są karane za wszystko, np. za napicie się przed obiadem gdy pani nie powiedziała smacznego. Ciasne sale w jednym pomieszczeniu dzieci bawią się i jedzą. Brak porozumienia pomiędzy kadrą a rodzicami nie wspominając o Dyrekcji. Przedszkole postawił na jakość a nie ilość. Brak bezpieczeństwa dzieci. Do przedszkola może wejść każdy.
użytkownik
08.10.2011 (5 lat temu)
Jako studentka trafiłam do przedszkola promykowego na staż z uczelni, potem na kolejny. Praca wychowawców, podejście do dzieci, zdrowych i tych z niepełnosprawnościami sprawiło, że miesiąc swoich wakacji spędziłam tam jeszcze jako wolontariusz, doskonaląc swoje umiejętności i czerpiąc z wiedzy osób, które mnie otaczały. Boli, kiedy ktoś, najwyraźniej uniesiony gniewem, pisze tak krzywdzące opinie.
Teraz już, jako terapeuta pracujący samodzielnie, pytany o opinie na temat przedszkola, nie szczędze słów zacwytu. System pracy wychowawców (zdecydowanie różny od tego w przedszkolach państwowych gdzie jedna osoba zajmuje się grupa prawie 30 dzieci przez 5 godzin), którzy uzupełniają się i wspierają na każdym kroku, panie tzw techniczne, które przez 8 godz dziennie uwijają się jak mrówki, zeby wszędzie wszystko było jak należy i wiele innych zasługują na uznanie.
Nieodpowiednia kadra? Pod jakim względem? PIerwszy raz miałam okazję zoabczyc w placówce publicznej kadrę tak mocno wspierana przez specjalistów z poszczególnych dziedzin (psychologów, logopedów, terapeutów), którzy są niemal na każde zawołanie (prośbę) gotowi skonsultować niepokojące sytuacje i pomoc, gdy bedzie taka potrzeba...
Nie wiem co Pani chciała osiągnąć pisząc taką a nie inną opinię, ale mam nadzieję, że placówka na tym nie ucierpi w żaden sposób!
użytkownik
08.10.2011 (5 lat temu)
08.10.2011 (5 lat temu)
Zastanawia mnie brak przemyślenia przez autorkę treści posta: 'przedszkole postawiło na jakość..' -to akurat chyba bardzo dobrze;p Poza tym skoro tak tam źle,to czemu nie zmieni przedszkola na 'lepsze'??? Ja nie trzymałabym swojego dziecka w miejscu, w którym jest tak strasznie ;p ;p ;p Znam osobiście kilka osób, których dzieci chodziły do Promyka i słyszałam raczej pozytywne wypowiedzi.
użytkownik
08.10.2011 (5 lat temu)
08.10.2011 (5 lat temu)
Nie zgadzam się z opinią wysłana przez użytkownika Aneta. Moje dziecko uczęszczało do tego przedszkola- kolejne też tam poślę. To jedna z niewielu placówek, która oferuje tak wiele małym przedszkolakom. Jeśli chodzi o to kto może wejść do przedszkola, tu też się nie zgadzam, z tego co pamiętam na każdej grupie jest domofon- a to nie pozwala niepożądanym osobom na wejście do placówki.
Skoro jest Pani, pani Aneto tak niezadowolona- to czemu nie przeniesie Pani dziecka do innej placówki? Zajmuje Pani miejsce innym dzieciom. (Moje dziecko na miejsce w przedszkolu bardzo długo czekało-a to o czymś świadczy, prawda?)
użytkownik
09.10.2011 (5 lat temu)
09.10.2011 (5 lat temu)
Pani Aneta ma chyba problemy emocjonalne ,ponieważ nie zauważa
rzeczywistości panującej wokół niej.W każdej sali znajduje się dystrybutor z wodą ,którą dziecko może pić kiedy chce. Nauczycielki,terapeuci oraz psycholog jest do dyspozycji każdego dziecka i nie rozumiem czy Pani tego nie widzi czy po prostu nie przyjmuje tego do wiadomości.
użytkownik
09.10.2011 (5 lat temu)
09.10.2011 (5 lat temu)
Pani Aneta ma chyba problemy emocjonalne ,ponieważ nie zauważa
rzeczywistości panującej wokół niej.W każdej sali znajduje się dystrybutor z wodą ,którą dziecko może pić kiedy chce. Nauczycielki,terapeuci oraz psycholog jest do dyspozycji każdego dziecka i nie rozumiem czy Pani tego nie widzi czy po prostu nie przyjmuje tego do wiadomości.
użytkownik
10.10.2011 (5 lat temu)
10.10.2011 (5 lat temu)
Przedszkole "Promyk Słońca" to najlepsza placówka tego typu w mieście. Uczęszcza tam moja córka i jestem bardzo zadowolona. Oprócz wykwalifikowanej kadry ( Panie są przemiłe i bardzo opiekuńcze) przedszkole daje dużo możliwości.
Różnorodne zajęcia dodatkowe,wyjazdy, wycieczki,przedstawienia teatralne, audycje muzyczne, nie wspominając o sztabie specjalistów( psychologów, logopedów, terapeutów, rehabilitantów) którzy są na miejscu i zawsze służą pomocą.
Przedszkole jest zadbane a dzieci zawsze usmiechnięte:)
użytkownik
18 sie (miesiąc temu)
18 sie (miesiąc temu)
Brakuje personelu, wiec wolontariuszy biora do opieki lub pracownikow. Panie ktore zostaly sympatyczne istaraja sie jak moga. Jedzenie srednie.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

3 Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Oferty pracy z miejscowosci Wrocław

Tytuł ogłoszenia Gdzie?
PRACA NA RECEPCJI (weekendy )
LeoApart - prężnie rozwijający się aparthotel działający we Wrocławiu od 2000 roku poszukuje kandydatów do pracy w charakterze recepcjonisty. Wymagania wobec kandydatów: - doskonała umiejętność organizacji pracy - wysoka kultura osobista - bardzo dobra znajomość j. angielskiego w mowie i ...
Wrocław
21:21
Doradca Rynku Nieruchomości -wysokie zarobki
W związku z rozwojem firmy i otwarciem nowego oddziału we Wrocławiu rekrutujemy na stanowisko Doradca ds. Nieruchomości Jeżeli: Interesują Cię konkrety a nie obietnice i mrzonki; Męczy Cię rutyna i powtarzalność a jednocześnie nie boisz się wykraczać poza utarte schematy; W wielkich wyzwaniach d...
Wrocław
21:21
Praca przy myciu okien i elewacji.
Firma Hi Tech www.hi-techwroclaw.pl przyjmie do pracy przy myciu okien i elewacji, a także jako pomoc przy pielęgnacji i wycince drzew.Poszukujemy ludzi do pracy na wysokości lub z małej drabiny.Tel 515086241...
Wrocław
21:21
Pracownik Pralni
Największa firma z branży pralniczej na świecie – 5aSec – poszukuje osób na stanowisko: Pracownik/ Pracownica Pralni Z nami zdobędziesz nowy zawód! Zostań profesjonalistą! Co możemy Ci zaoferować? :DYNAMICZNĄ PRACĘ, W KTÓREJ NIE MA NUDYSTABILNE ZATRUDNIENIE + UMOWĘ O PRACĘPEWNE WYNAGRODZEN...
Wrocław
21:21
Asystent ds. Zarządzania Najmem
Jesteśmy dobrze prosperującą firmą o ugruntowanych finansach. Poprzez stabilne zatrudnienie dajemy poczucie bezpieczeństwa i gwarantujemy zadowolenie naszych pracowników.Zajmujemy się inwestowaniem w nieruchomości, i obsługą najmu a dokładniej:Pozyskujemy nieruchomości na wynajemZarządzamy mieszkani...
Wrocław
21:21
Wszelkie prawa zastrzeżone ©najlepszyfachowiec.pl | regulamin