test

Opinie o Przychodnia Weterynaryjna HALIVET, Halinów, Okuniewska 62A

Korzystałeś z usług Przychodnia Weterynaryjna HALIVET, Halinów, Okuniewska 62A? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Biernacka Eliza
Data: 2014-12-18 12:19

Wizyt: 3069
Komentarzy: 9
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
18.12.2014 (3 lata temu)
18.12.2014 (3 lata temu)

Przychodnia Weterynaryjna HALIVET, Halinów, Okuniewska 62A

Opinia o Przychodnia Weterynaryjna HALIVET
Halinów, Okuniewska 62A

Szybka diagnoza, efektywna terapia, mój pies po zabiegu lizał Panią doktor po rękach, chyba nie można lepiej wyrazić naszej wdzięczności. Polecam !
użytkownik
18.12.2014 (3 lata temu)
18.12.2014 (3 lata temu)
10 gwiazdek za pomoc naszemu Rudolfowi. Chudł przez miesiące, wyglądał jak szkielet pokryty skórą, wydaliśmy dużo pieniędzy na wizyty u innych wetów. Pani doktor zrobiła 2 badania i okazało się, że ma problem z trzustką. Dzisiaj wygląda jak normalny pies. Dziękujemy !
użytkownik
14.05.2016 (2 lata temu)
14.05.2016 (2 lata temu)
Mój kot miał anemię.W przychodni Halivet dostał dożylnie kroplówkę zamiast podskórnej.Kot się udusił.Musiałem uśpić.Wydałem 500zł za jego śmierć.
użytkownik
14.05.2016 (2 lata temu)
14.05.2016 (2 lata temu)
Wyjaśnię może dlaczego przy anemii kotu nie wolno podawać dożylnie kroplówki.We krwi jest mało czerwonych krwinek które transportują tlen do wszystkich organów.Rozcieńczenie krwi powoduje że zwierzę umiera w męczarniach.Musiałem uśpić KOCIA bo zaproponowano mi transfuzję za 650zł na którą nie było mnie stać.Kot się udusił a ja wydałem 500zł żeby go dobić w przychodni Halivet.
użytkownik
10 sty (7 miesięcy temu)
Panie Adamie, mija się Pan z prawdą. Przedstawię więc jak to wyglądało. Wezwał Pan lekarza na wizytę domową w niedzielę, do kota w bardzo złym stanie ogólnym. Kot miał krwotoczną biegunkę, był skrajnie odwodniony, zapchlony i wychudzony. Następnego dnia dopiero wykonano badania, które były bardzo złe. Kot miał ciężką anemię. Zaproponowano Panu diagnostykę anemii (przyczyn u wychodzącego, nieszczepionego, niewykastrowanego kota jest naprawdę wiele) oraz przetoczenie krwi (które mogło nam dać jedynie czas na postawienie rozpoznania i rozpoczęcie leczenia) Na obie rzeczy nie wyraził Pan zgody. Kot został poddany eutanazji tego samego dnia ze względu na pierwsze objawy duszności które się pojawiły. Koszt przetoczenia krwi był podany wraz z określeniem grupy krwi (co jest niezbędne u kotów, nie można przetaczać krwi w ciemno bo grozi to zgonem pacjenta w trakcie), transportem oraz jednostką krwi kociej. Od czasu wyników do czasu podjęcia przez Pana decyzji o eutanazji upłynęło kilka godzin, do tego czasu prowadzono leczenie zachowawcze. Podawanie płynów zwierzętom z anemią (pokrwotoczną czy innego pochodzenia) jest nieodzowne ze względu na odwodnienie takich pacjentów. Także to co Pan pisze jest jakimś zasłyszanym mitem i oszczerstwem skierowanym wobec nas. Rozumiemy Pana żal po stracie kota i łączymy się w bólu, ale oskarżanie nas jest nieuczciwe, ponieważ wszyscy zrobiliśmy wszystko by móc Panu pomóc ! Wysłałam do Pana po godzinach w niedzielę lekarza na wizytę, ponieważ nie miał Pan jak dojechać i szukał Pan pomocy u wielu okolicznych lekarzy. Szybko ustaliliśmy przyczynę złego stanu i nakreśliliśmy potrzebne badania i planowane postępowanie i leczenie. Niestety nie dał Pan nam szansy. Jest mi niezmiernie przykro. Wniosek przeciwko naruszeniu moich dóbr osobistych został skierowany przeciwko Panu do sądu.
użytkownik
10 sty (7 miesięcy temu)
Proszę Pana, moja odpowiedź jest powyżej. Niech Pan się zdecyduje czy kot został uśpiony czy udusił się ?, w której nota bene Pana nie było i był Pan telefonicznie informowany o postępowaniu. Wzywam Pana do zaprzestania naruszania moich dóbr osobistych.
użytkownik
14.05.2016 (2 lata temu)
14.05.2016 (2 lata temu)
Nie polecam tej przychodni.Mój kot miał anemię czyli mało czerwonych krwinek które transportują tlen do wszystkich organów.Dostał dwie duże kroplówki dożylnie co gwałtownie rozcieńczyło krew i zwierzę zaczęło się dusić.Umierało w męczarniach.Musiałem podjąć decyzję o eutanazji.A wystarczyło dać podskórnie kroplówkę która się powoli wchłania.Tylko tyle żeby dać mu szansę życia,niepewną ale jednak.
użytkownik
26.07.2016 (2 lata temu)
26.07.2016 (2 lata temu)
Panie Adamie nie ma Pan racji . W sytuacji podejrzenia wstrzasu hipowolemicznego ( anemia bez poznanej przyczyny) plyny dozylne sa podstawowym srodkiem podtrzymywania zycia. Jak Pan wspomnial zaproponowano Panu transfuzje , niestety Pan odmówil. To wszystko co mozna zrobic w tej sytuacji .
użytkownik
10 sty (7 miesięcy temu)
To co Pan pisze jest zasłyszanym od kogoś mitem. Zwierzętom z anemią podaje się płyny i to właśnie wyłącznie dożylnie by uzupełnić łożysko naczyniowe. Podaje się przeróżne płyny w tym np. krew, która też jest płynem. Płyny podnoszą ciśnienie krwi, które jest słabe z powodu niskiego hematokrytu. Pana kot jeszcze raz powtórzę został poddany humanitarnej eutanazji ze względu na brak zgody na przetoczenie krwi i pojawiające się pierwsze objawy ogólne anemii.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najlepszyfachowiec.pl | regulamin